آیا راهی برای جبران گناهان وجود دارد یا قانون تبدیل چیست؟

فهرست مطالب
استفاده از اسم مبدل خدا برای جبران گناهان

استفاده از اسم مبدل خدا برای جبران گناهان چگونه ممکن است؟

بدون شک همۀ ما بارها به فکر جبران گناهان گذشته افتاده ایم و آرزو کرده ایم که؛

«کاش فرصتی باشد همۀ اشتباهاتم را جبران کنم!»

«کاش برمی گشتم به بچگی و این بار درست زندگی می کردم!»

به راستی چگونه می توان با عمر محدود دنیا، گذشته ای سراسر خطا و گناه را جبران کرد؟ آیا راه میانبری وجود دارد که بُعد انسانی ما را تقویت و ما را از نگاه خدا به یک آدم خوب تبدیل کند؟

در درس های گذشته گفتیم که دنیا رحم دوم ماست؛ خداوند به کل عمر دنیا خاصیت رحمی بخشیده است و ما تا زنده هستیم، فرصت جبران داریم. فقط باید قواعد و ریاضیات مربوط به آن را بلد باشیم. تمام صفات و اسماء الهی به صورت بالقوه و فطری در نهاد ما انسان ها وجود دارند و تنها وظیفۀ ما در طول عمر دنیا، به فعلیت رساندن و بروز دادن این استعدادهای بالقوه است.

یکی از اسم های خداوند «مبدّل» است؛ خداوند با این اسم گناهان و آلودگی های ما را با اکسیری به نام توبه تبدیل به نورانیت و بهشت می کند. ما برای رسیدن به شادی باید بتوانیم اسم مبدل را از خداوند دریافت کنیم. چه بسیار انسان هایی با گذشتۀ سیاه و ناپاک، که با فعال کردن این اسم در وجود خود، یک عمر گناه و خرابکاری خود را جبران کرده و به عالی ترین مقامات نائل شدند و حتی بعضی از آن ها در جبهه های جنگ و جهاد به زیباترین شکل به شهادت رسیدند.

اگر طالب تغییر و تحولات مثبت در زندگی خود هستید، با ما همراه شوید؛ در این مقاله قصد داریم در سایۀ آشنایی با اسم شریف مبدل، راهکار قدرتمندی برای جبران گناهان و تبدیل آن به حسنات پیدا کنیم.

اسم مبدل خدا؛ ابزاری برای جبران گناهان و تبدیل آن به حسنات

یکی از ثروت سازترین کارخانه ها در سطح دنیا، کارخانه های بازیافت هستند. طبق آمارها، گردش مالی حاصل از بازیافت زباله در سطح دنیا، سالانه هزاران میلیارد دلار است؛ این حجم عظیم گردش مالی از همان چیزهایی به دست می آید که کسی دوست ندارد برای خودش نگه دارد و دور می اندازد! به همین خاطر است که به مواد بازیافتی، طلای کثیف می گویند؛ یعنی اگرچه کثیف است، اما ارزشمند است.

هر آدمی مجموعه ای از گذشتۀ خودش است؛ به عبارتی شخصیت فعلی ما، محصول باورها، انتخاب ها، ارتباط ها و رفتارهای قبلی ماست. ممکن است نسبت به قسمت هایی از زندگی مان احساس گناه داشته باشیم و آرزو کنیم کاش می شد مثل زباله های دورریختنی آن ها را از وجودمان جدا کنیم و دور بیندازیم. اما خبر خوش اینکه نیازی نیست خراب کاری هایی که بین ما و خدا بوده را دور بیندازیم! برای جبران گناهان می توان آن ها را بازیافت کرد و به دارایی های باارزش تبدیل نمود!

شاید تعجب کرده باشید؛ اما خالق ما آنقدر مهربان است که این امکان را برای ما قرار داده تا در هر مرحله ای از زندگی بتوانیم به سمتش برگردیم؛ در این صورت حتی اگر بدترین آدم روی زمین هم باشیم، خداوند تمام گناهان گذشتۀ ما را تبدیل به خوبی خواهد کرد.[1]خداوند به تک تک ما انسان ها، امکان و توان دریافت اسمی به نام «مبدل» را داده  است که کارکرد آن مانند سیستم بازیافت است. ما با فعال کردن اسم مبدل خود، می توانیم زباله های وجود خود را که همان گناهان، تاریکی ها و آلودگی های موجود در قلب است، به نورانیت تبدیل کنیم و از آن ها شادی و آرامش به دست آوریم؛ درست مانند بازیافت زباله، که طی آن می توان از مواد زائد و دورریختنی، مواد جدید و ثروت خلق کرد.

اما این تبدیل شرایطی دارد؛ به نظر شما شرایط این تبدیل چیست؟

قانون تبدیل گناهان به حسنات چیست؟

شاید این شبهه برای تان ایجاد شود که چگونه ممکن است انسانی که غرق در گناه بوده، با یک استغفار توبه کند و همۀ کارهای زشتش به خوبی و پاکی تبدیل شود؟ حتی ممکن است بگویید اگر خدا گناهان ما را تبدیل به حسنه می کند، پس ما می توانیم هر چقدر دوست داریم گناه کنیم! اما قضیه به این سادگی ها نیست. مسیر تبدیل گناهان به حسنات هم، قوانین خاص خودش را دارد؛ شرطش این است که با فرمول هایی که خدا به ما داده، خودمان را وارد کارخانۀ بازیافت خدا کنیم تا گناهان گذشته مان نه تنها بخشیده شوند؛ بلکه تبدیل به کارهای خوب گردد. مراحل این تبدیل به قرار زیر است؛

_ توبۀ صادقانه کنیم و از مسیر اشتباه مان برگردیم

_ ایمان مان به خدا را تقویت کنیم

_ و از آن به بعد، طوری که خدا دستور داده زندگی کنیم

در واقع گناهان ما زمانی به حسنات تبدیل خواهند شد که ما اسم مبدل خدا را در وجودمان به کار انداخته باشیم. جریان این فعال سازی هم چندان کار راحتی  نیست؛ بلکه مثل هر کار بزرگی دیگری نیازمند صبر و تلاش است.

مسیر جبران گناهان و فرایند تبدیل سیئات به حسنات، درست مانند پروسۀ درمان بیماری ها یک سیستم ریاضی دارد. فرد بیمار ضمن مصرف داروها با نظر پزشک، باید سختی های دوران درمان را هم تحمل کند و عوارض آن را بپذیرد؛ برای مثال در درمان سرطان از طریق شیمی درمانی، بیمار بایستی ریزش موها، دردهای جسمی و سایر محدودیت ها را تحمل کند و تا زمان رسیدن به نتیجه، صبور باشد. توبه و تغییر مسیر ما از طبیعت به فطرت هم احتیاج به تلاش و زمان دارد. در این مسیر باید به وسوسه های شیطان و افکار ناامیدکننده ای که تلقین می کند، کاملاً بی توجه بود. ممکن است در این مسیر مجدداً دچار اشتباه و لغزش شویم، اما نباید بترسیم و همچنان باید به ادامۀ راه مصمم باشیم. در این میان نکتۀ مهمی وجود دارد و آن این است که فرایند تبدیل  در افراد مختلف، متفاوت است؛ یعنی جبران گناهان و تبدیل سیئات به حسنات در زندگی هرکس با توجه به موقعیتی که در آن قرار دارد، انجام می گیرد. در ادامه به این مسئله بیشتر می پردازیم.

انواع تبدیل ها و مسیر جبران گناهان

باتوجه به اینکه خداوند از روح خودش در ما دمیده، همۀ ما اسم شریف مبدل را در وجودمان داریم؛ اما این اسم برای هرکس به شکل متفاوتی فعال می شود و مسیر جبران گناهان و تبدیل سیئات به حسنات، در هر کدام از ما بسته به نوع وظایف و مختصات شخصی خودمان صورت می گیرد. به این شکل که خداوند به عنوان رب و مربی ما و از روی رحمت بی کرانی که نسبت به ما دارد، سختی ها و امتحاناتی را در مسیر زندگی مان قرار می دهد که هم کفاره و جبران گناهان مان می شوند و هم درجات آخرتی مان را بالا می برند. خداوند در طراحی امتحانات هم ظرفیت وجودی و توانایی های افراد را در نظر می گیرد و هم به عنوان مربی دست روی نقاط ضعف شخصیتی ما می گذارد تا بتوانیم با برطرف کردن این ضعف ها ارتقا و رشد پیدا کنیم؛ در نتیجه یکی را به وسیلۀ همسرش امتحان می کند، یکی را به وسیلۀ فرزندش، یکی را با بیماری امتحان می کند، یکی را با قدرت بدنی و هوش فوق العاده، یکی را با فقر امتحان می کند، دیگری را با ثروت؛ اما مهم این است که ما در معرض هر امتحانی هم باشیم، می توانیم از اسم مبدل کمک بگیریم و گرفتاری ها، غم ها، تحقیرها، توهین ها و خلاصه انواع مشکلاتی که از بیرون به ما تحمیل می شود، به سلامت، قدرت و روشنایی در درون تبدیل کنیم.

به این موضوع قبلاً هم در بحث عدالت خدا اشاره کردیم و گفتیم که انسان ها از نظر نعمت ها و دارایی های دنیوی یکسان نیستند و هرکس با توجه به شرایطی که در آن قرار دارد، امتحان می شود؛ پس اینکه ما در حال حاضر در چه مختصاتی قرار داریم یا چه گذشته ای را پشت سر گذاشته ایم، اصلاً مهم نیست؛ آن چه مهم است میزان تلاش ما برای خودسازی است. اگر هر کدام از ما در همین شرایطی که هستیم و با همین دارایی های کم یا زیادی که داریم، به تکالیف خود درست عمل کنیم و از اسم مبدل کمک بگیریم، با همین امتحانات به بالاترین مقامات معنوی می رسیم و می توانیم همۀ کوتاهی های گذشتۀ خود را ظرف مدت کوتاهی جبران کنیم.

در این درس دربارۀ اسم شریف مبدل و کارکرد آن در جبران گناهان و تبدیل سیئات به حسنات صحبت کردیم و گفتیم که فعال شدن این اسم در درون ما مثل یک سیستم بازیافت کننده، تمام آلودگی ها را به نورانیت و پاکی تبدیل می کند. البته کارکرد اسم مبدل فقط به آنچه گفتیم محدود نمی شود، بلکه اساساً تمام تغییر و تبدیل ها در جهان به واسطۀ این اسم صورت می گیرد؛ درواقع همانطور که قبلاً گفتیم، تمام جهان هستی به وسیلۀ اسماء الهی اداره می شود و اسم مبدل هم یکی از همین اسماء است. آدم زیرک کسی است که بهترین استفاده را از این اسم بکند و از زباله های زندگی اش ثروتی آخرتی بسازد. شما بازیافتی از این بهتر سراغ دارید؟!


1 سوره فرقان، آیه 70

دیدگاهتان را بنویسید